dimecres, 15 de febrer del 2012

Visita a la Tàrraco Romana

VISITA A LA TÀRRACO ROMANA

El passat XXXX de desembre vam anar a Tarragona per veure de primera mà cóm va ser la civilització romana i quina va ser la seva influència a la nostra zona. L'excursió va resultar una molt bona experiència i tots vam descobrir la importància de les restes romanes que estan ben a prop de casa nostra, podent-nos sentir per un dia gairebé com qualsevol altre romà, però dels de classe alta, dels que anaven a tots els llocs. Tot i que també és cert que alguns dels nois i noies de la classe van haver de 'convertir-se' per uns instants en 'esclaus' dels seus amos. Però poder viure i respirar com qualsevol tomà va ser un viatge en el temps fascinant...

Aquí us deixo unes fotos ben maques dels nostres joves arqueòlegs:

La família romana Xaloqus: Marcelus, Paulus, Marta, Iulia, Maria i Xavius


L'excursió va començar amb una visita a la maqueta que ens il·lustra com era la Tàrraco Romana. Tothom va quedar fascinat amb els detalls que va veure. 


Fixeu-vos en aquests detalls del realisme de la maqueta. Tot i que sigui d'una altra civilització, la grega, diria que això em recorda al Grepolis i que ben bé podria ser la ciutat de Ventus, la de Kolos o la de Lovelajam.



I aquí, en plena acció al Museu Arqueològic de Tarragona, començant a estudiar els romans dividits per grups:
    









També vam gaudir del plaer de poder observar la 'perillosa' Medusa... i vam sortir vius!










I finalment, vam començar a estudiar els objectes que tenien els romans, com llànties, nines d'ivori o  àmfores, entre d'altres.





















I per acabar, la visita a l'Amfiteatre va ser el punt i final a un dia carregat d'història. Ja sabem una miqueta més de la manera de viure dels romans i de Tàrraco!

Espero que us hagi agradat el reportatge fotogràfic. Fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada